maandag 10 december 2012

Mens en medemens: casus Taak te laat indienen

taak te laat indienen
"voor de evaluatie van opleidingsonderdelen moeten vaak ook opdrachten ingeleverd worden. Docenten stellen hiervoor duidelijke deadlines op. toch zijn er ook altijd studenten die één of twee dagen na het verstrijken van de deadline hun opdracht binnen leveren. in de praktijk gebeurt het soms dat de docent paper accepteert en beoordeelt die na de deadline worden ingeleverd."

Dit is een situatie die enorm veel voor komt. Dit is niet rechtvaardig voor degenen die wel op tijd zijn. Het is zelfs zeer frustrerend. Ik zou degenen die te laat indienen punten aftrekken. Per dag dat het niet is ingediend trek je een punt af. Ik vind dat een eerlijke manier van werken. Ik vind wel mocht er een geldige reden zijn en deze reden is dan ook zeer goed verwoord een goedgekeurd door de docent dat die persoon dan uitstel verdient. Diegenen die niets van hen laten horen worden geëvalueerd aan de hand van -1 per dag dat het niet is ingediend.

1 opmerking:

  1. Ik ga volledig akkoord met je mening. Het is inderdaad erg frustrerend als de helft van de klas wel zijn taak heeft gemaakt en de andere helft niet, niet enkel frustrerend voor de leerkracht maar ook voor de leerlingen. Het punten aftrekken per dag vind ik een zeer goede oplossing. Jongeren willen zich haasten om de taak dan toch op tijd in te dienen. Ik ben blij dat je niet zegt dat de leerlingen meteen een 0 verdienen, je moet inderdaad luisteren naar een eventuele reden en hiermee rekening houden.

    BeantwoordenVerwijderen