maandag 22 oktober 2012

mens en samenleving :wordle


Hierbij vindt u de uitleg over de verschillende woorden:
Vervuiling: De dag van vandaag laten alle mensen van alles vallen op de grond. Zoals bijvoorbeeld: een koekenpapiertje, een sigarettenpeuk, een appel, een drinkflesje enzoverder.
Mobiliteit: In dit tijdperk hebben de mensen enorm veel mogelijkheden om zich te verplaatsen. Zo kunnen ze gebruik maken van de bus, trein, fiets, auto, carpooling met de vrienden, taxi,enz.
Samenleving: De groep mensen waartoe wij behoren.
Digitalisering: Wij hebben de dag van vandaag allen een computer.
Voorbeeldjes hiervan zijn: iedere winkel heeft bijna een website, voor de bus en voor de school bestaan er al digitale borden, en ook iets wat nu ook het van het is is een boek digitaal kunnen bekijken via je Ipad. 
Samenhorigheid:In onze wereld leven we meer en meer samen met verschillende culturen.
Multinational: De multinationals hebben het voor het zeggen. Grote ketens hebben een enorme invloed op onze samenleving.
Multicultureel: In onze samenleving zijn er de dag van vandaag enorm veel culturen. Deze culturen hebben natuurlijk ook een invloed op onze samenleving.
Bijvoorbeeld: Door de verschillende culturen leren we elkaar ook beter kennen, zo kunnen we nu in elke winkel eten kopen die normaal gezien niet uit ons land komen.
Vergrijzing: Door de betere medische wereld worden de mensen ouder en ouder. De gemiddelde leeftijd ligt nu al rond de 80-90 jaar.
Culturen: In onze samenleving komen er verschillende culturen voor. Zoals moslims, hindoes, joden, christenen enz.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten