dinsdag 27 november 2012

Mens en zingeving: Geloven beweegt Vlaanderen

De eerste getuigenis gaat over Marie. Marie is een theologie studente.  Zij handelt vanuit de mythologische dimensie. Zij wil zeer graag weten hoe het geloof in elkaar zit, hoe het in zijn werk gaat. De sociale dimensie kan je hier ook aan linken. Ze helpt kinderen die het thuis moeilijk hebben, Kinderen die op school achter gesteld zijn.

De tweede getuigenis gaat over Sabrine. Sabrine is een hoogleraar voor biomedische dataverwerking. Zij ziet geloven als een netwerk tussen mensen. In dat netwerk is God verbonden. Zij handelt vanuit de ervaringsdimensie. Vanuit de verbondenheid tussen mensen.



De derde getuigenis gaat over The fruits. The fruits is een zanggroepje die christelijke liedjes zingen. Ze vinden dat je geloof moet mee maken om te weten vat geloven nu echt is en daarbij kan christelijke muziek helpen. Ik vind dat je dit kan zetten bij de sociale dimensie. Het concert, zanggroep is een groepsgebeuren. Ik heb het wel moeilijk bij het feit dat je het geloof eerst moet meemaken. Er zijn zoveel betekenissen gegeven aan geloven. Voor mij is geloven nog altijd iets zeer persoonlijk en iets wat men niet kan aantonen of meten. Je komt elke dag wel iets tegen dat te maken heeft met geloven.
Hieronder vind je een liedje van The fruits:

Site: http://vimeo.com/12578540

Geen opmerkingen:

Een reactie posten