woensdag 19 december 2012

Mens en natuur: hoe gooien we thuis minder voedsel weg?

Hieronder vind je een paar tips om minder voedsel weg te smijten en zo de afvalberg te verminderen.

1.    Winkel bewust. Maak een lijst om de aankoop van onnoodzakelijke dingen te reduceren. Plan maaltijden en breng minder voedsel in je keuken. 25 procent van wat je koopt wordt weggesmeten. Begin met 25 procent minder aan te kopen.
2.    Eet bewuster, pas je hoeveelheid aan je behoefte aan. De hoeveelheid en grootte van 1 maaltijd neemt alsmaar toe. Schenk aandacht aan wat je opschept. Onthou dat de kwaliteit van je maaltijd belangrijker is dan de kwantiteit.
3.    Hou geen rekening met de houdbaarheidsdatum. Anders gezegd, een dosis scepticisme kan geen kwaad. Als iets vervallen is, speelt de datum geen rol, maar ruik en zie je dat.
4.    Gooi restjes niet weg. Wees creatief en gebruik ze in een nieuwe maaltijd.
5.    Hou je diepvriezer te vriend. Hij dient als stockeerruimte, niet als vuilniscontainer. Eet tijdig op wat er in zit


1 opmerking:

  1. Elke dag nemen we ongeveer 200 beslissingen over eten in een samenleving die een sterke invloed heeft op ons gewicht.
    Daarnaast moeten we ook minder bewegen.
    Hoe minder je koopt, hoe kleiner de verleiding om te gaan eten en snoepen!

    BeantwoordenVerwijderen