woensdag 19 december 2012

Mens en medemens: Helft Belgische jongeren wantrouwt andere mensen

 Uit Het onderzoek Connected blijkt dat 60% van de jongeren anderen wantrouwen. Dit heeft volgens mij allemaal te maken met de omgeving. De omgeving is deze dag niet veilig genoeg. In alle media komen slechte zaken (zoals moord, verkrachting...) aanbod. De omgeving maakt de jongeren bang. Doordat de omgeving de jongeren bang maken gaan ze anderen wantrouwen. Ze gaan beginnen opletten met wie ze in contact komen. Met wie ze veilig zijn en met wie niet. Onze sociale ontwikkeling zal hieronder beginnen lijden. We zullen minder en minder spontaan met iemand praten. Het gesprek zal na verloop van tijd geforceerd moeten worden omdat wij, als jongeren bang zijn.

2 opmerkingen:

  1. Ik denk dat je gelijk hebt hierin, jongeren hebben het moeilijk vandaag om iemand te vertrouwen of iemand aan te spreken. Maar niet enkel jongeren voelen zich hier onwennig bij, denk er maar eens aan als je aan iemand de weg wilt vragen, hoeveel mensen gaan je niet wat argwanend bekijken? Het valt ook op als je op straat loopt en vriendelijk goedemorgen zegt tegen iemand, vaak denkt die persoon meteen dat je slechte bedoelingen hebt. Toch hangt dit ook samen met de eigen persoonlijkheid, hoe je naar anderen kijkt, de mens is van nature goed of slecht.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk ook dat de omgeving een grote rol hierin speelt, maar ik denk dat het nog meer komt door de media. De media toont alleen nog maar slechte dingen. De goede komen praktisch nooit meer aan bod. Dit vind ik jammer, het Nieuws of het Journaal of eender welke nieuwszender zou zich beter eens focussen op het goede en ik denk dat er dan al veel minder slechte dingen zouden gebeuren, want ik denk dan er veel mensen dat ze alleen maar zo aandacht kunnen krijgen, terwijl dit zeker niet zo is.

    BeantwoordenVerwijderen